Menu Sluiten

Over KMA Fire Protection

Binnen KMA Group is de vraag naar brandveilige oplossingen de afgelopen jaren zeer sterk toegenomen. Daarom is in 2019 de afdeling KMA Fire Protection opgericht. Deze afdeling is gespecialiseerd in brandveiligheid, met specifieke aandacht voor risico’s met Lithium batterijen.

Risico’s Lithium-Ion batterijen

Lithium batterij branden gaan gepaard met zeer hoge temperaturen en met grote gasontwikkeling en zijn met reguliere blusmiddelen niet te blussen. Daarom is het van groot belang om een grondige risicoanalyse te maken. Aan de hand daarvan kan een zorgvuldige keuze worden gemaakt voor de meest effectieve maatregel om de risico’s te beperken.

KMA Fire Protection helpt u de beste oplossing te vinden voor het reduceren van de risico’s met transport-, opslag en gebruik van Lithium batterijen. Dit kan bijvoorbeeld met onze Lith-Ex AVD brandblussers of met een van onze brandwerende hoezen. Al onze oplossingen zijn uitvoerig getest zodat de werking aantoonbaar is. Voorbeelden van testvideo’s vind u hier.

Voor meer informatie over KMA Fire Protection kunt u ons bellen op 0515 331 344 of contact opnemen via het contactformulier.

KMA Fire Protection is onderdeel van KMA Group BV en is gevestigd in Heerenveen.


Fire Containment Covers luchtvrachtcontainers