Menu Sluiten

Brandwerend band

KMA heeft een uniek brandwerend band ontwikkeld voor het veilig vastzetten en zekeren van lading met brandgevaarlijke inhoud zoals Lithium-Ion batterijen.

De ontwikkeling van dit brandwerende band komt voort uit onze uitgebreide ervaring met luchtvracht. Vanuit luchtvaartautoriteiten zoals IATA, worden strikte regels opgelegd (FAR25.853) voor brandveiligheid waaraan alle materialen die bij luchtvracht worden gebruikt moeten voldoen. Dit betreft zaken als maximale brandduur en de afstand van het inbranden van band. Hiernaast gelden noch de normale eisen voor treksterkte, UV bestendigheid etc.

Uit onze eigen testen is gebleken dat het ‘flame retardant’ (vlamvertragend) band dat bij luchtvracht wordt gebruikt, in bepaalde omstandigheden, op het gebied van brandveiligheid verre van optimaal presteert. Dit betreft band in verschillende breedtes en van verschillende leveranciers. Na een lang ontwikkelingstraject, met zeer veel testen, heeft KMA nu band ontwikkeld dat niet slechts vlamvertragend is, maar met recht brandwerend kan worden genoemd. Naast toepassingen in luchtvracht is dit band geschikt voor alle situaties waarbij het vastzetten van lading gepaard gaat met brandveiligheid.

Voor meer informatie over dit unieke materiaal, neem hier contact op, of via telefoon op 0515 331 344.
– Technische specificaties: download hier
– Certificaat FAR 25.853: download hier