Menu Sluiten

Brandveiligheid

Brandpreventie

Het klinkt logisch, maar zoals de Postbus 51 spotjes vroeger als vermeldden, voorkomen is beter dan blussen! Voor algemeen advies op het gebied van brandpreventie is veel informatie beschikbaar en kunnen veel bedrijven u hierbij helpen. Voor risico’s met Lithium-Ion batterijen is dit nog niet het geval. KMA Fire Protection is gespecialiseerd in veiligheid op het gebeid van opslag, gebruik en het laden van Lithium batterijen, van elektrische apparaten tot grootschalige energieopslag systemen (EOS). Voor al deze gebieden geldt dat een grondige risico-analyse altijd aan de basis staat van een zorgvuldig advies.

Risico-analyse brandveiligheid Lithium batterijen

Bij veel organisaties zijn de risico’s van het gebruik en de opslag van Lithium batterijen niet goed bekend, terwijl een batterij brand desastreuze gevolgen kan hebben. Accubranden gaan gepaard met zeer hoge temperaturen en felle vlammen waardoor het vuur snel kan overslaan naar de omgeving. Bovendien gaat dit gepaard met enorme rookontwikkeling en het vrijkomen van giftige gassen. Reden genoeg om risico’s zorgvuldig in kaart te brengen en adequate veiligheidsmaatregelen te treffen.

Veel van onze producten zijn ontwikkeld voor veilig transport en opslag van Lithium-Ion batterijen. Naast onze textieloplossingen kunt u bij ons terecht voor de LIth-Ex AVD brandblussers of voor onze unieke brandwerende coatings.

Al onze brandwerende producten zijn door ons speciaal ontwikkeld om de beste bescherming te kunnen bieden voor specifieke omstandigheden en dit wordt door ons uitvoerig getest. Dit varieert van brandwerende deuren voor luchtvrachtcontainers tot de ontwikkeling van een uniek onbrandbaar band voor het vastzetten en zekeren van lading.

Preventie, risico-analyses, controleren en blussen.