Menu Sluiten

Lith-Ex AVD Brandblussers voor Lithium batterij branden

Branden met Lithium batterijen zijn met reguliere blusmiddelen niet te blussen. Wanneer een batterij in ‘thermal runaway’ gaat, slaat deze als het ware thermisch op hol. Dit gaat gepaard met zeer hoge temperaturen en met veel gasvorming. Daarom is het bij het blussen van een Lithium batterij van belang dat er snel en goed wordt gekoeld én dat de toevoer van zuurstof wordt afgesloten. Beide factoren zijn noodzakelijk om de accubrand onder controle te krijgen en om te voorkomen dat herontbranding plaatsvindt. Het AVD blusmiddel zorgt direct voor efficiënte koeling en creëert een thermische blokkade waarmee de zuurstoftoevoer wordt afgesloten.

De Lith-Ex AVD brandblussers zijn speciaal ontwikkeld voor het snel en veilig blussen en controleren van Lithium batterij branden. De brandblussers zijn  verkrijgbaar in 2 liter, 6 liter en 9 liter volume:

Lith-Ex AVD Brandblussers
Lith-Ex AVD Brandblussers

Bestel Lith-Ex AVD Brandblussers hier online 

Uniek blusmiddel voor Lithium batterij branden

AVD staat voor ‘Aqueous Vermiculite Dispersion’, een op water gebaseerde vermiculiet oplossing. Vermiculiet is een absoluut onbrandbaar natuurlijk minderaal. Bij het blussen met AVD zorgt de water component voor de benodigde koeling en vormt het vermiculiet een film die de zuurstoftoevoer afsluit en voor koeling blijft zorgen. Vanwege deze unieke tweetraps werking, is AVD het meest effectieve blusmiddel voor Lithium batterijbranden. Een datasheet met de specificaties vindt u hier. Het Apragaz test certificaat vindt u hier. Voor meer informatie over blussen en controleren van accubranden klik hier.